Siber Güvenlik Destek Danışmanlık
- Anasayfa
- Eğitim
Siber Güvenlik
Checkpoint Eğitimi
Merkezimizde; özel sınıflarda düzenlenen eğitimlerimiz, deneyimli ve uzman güvenlik eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir. Bu eğitimler, bir siber güvenlik stratejisini uygulamaya yönelik en iyi uygulamaları geliştirme fırsatı sunar.
BT uzmanlarınızın, güvenlik stratejilerinizi etkin bir şekilde uygulamaya koymalarını ve olaylara daha iyi yanıt vermelerini sağlamak için gereken bilgi ve becerileri kazandırır. Eğitimlerimiz ile ekibinizin siber güvenlik konusundaki yetkinliklerini artırın ve kuruluşunuzu en son tehditlere karşı koruyun.
Ön Koşullar- Temel Network Security Eğitimi
- Esx üzerinde iso üzerinden Windows kurarak, üzerinde Active Directory, Dns gibi servisleri aktif edebilme (dcpromo temel kurulum)
- Windows Client/Server temel Active Directory yönetimi yapabilecek ( Dom admin user oluşturma, istemciyi domaine alma, user base policy oluşturabilme)
- Dhcp, Dns, Arp, Mac gibi temel tanımlamalara ve teknolojilere hâkim
- Vlan, Trunk gibi teknolojilere hakim nasıl çalıştığını bilen(Sw’de portu vlan’a alma, esx’e vlan tanımı yapma sonlandırma, Fw da vlan sonlandırma)
- Source port, dest port, nat, interface v.b. tanımlamalarına aşina, Fw’da temel kuralları yazabilen
Giriş seviyesinde bilgiye sahipseniz, Checkpoint Firewall eğitimine katılabilirsiniz.
Eğitim sonunda, katılımcılar Checkpoint Fw’un cluster olarak Sanal ortamında nasıl kurulduğunu öğreneceklerdir. Bunun yanında PaloAlto ve Fortinet FW ile aynı ortamda sistemlerin entegrasyonu, örnek site to site IPSec Vpn konfigurasyonları, asimetrik route, ayrıntılı sorun tespit etme ve giderme yöntemleri ile ilgili bilgi sahibi olacaklardır.
- Sanal Ortama Management ve Firewall kurulumu
- Temel Gaia Ayarları (Interface,LACP, DHCP Server/Relay, DNS, Dynamic Routing, Multicast)
- Donanım ve sanallaştırma üzerinde yapılandırma metotları nelerdir? Virtual Wire yapılandırması nasıl yapılır, tehdit engelleme ve güvenlik politikaları bu modda sağlanabilir mi, artıları ve eksileri nelerdir?
- Security Blade’ler (App Control, URL Filter, IPS, AV/AB, Threat Emulation, SSL inspection) nelerdir ve nasıl aktif edilir, ne kadar efektif koruma sağlar. Uygulamalı atlatma case’leri nelerdir?
- ClusterXL, CoreXL, SecureXL teknolojileri nedir, ne işe yarar?
- Virtual System oluşturma, yapılandırması.
- Best Practice adımları nelerdir? En çok karşılaşılan sorunlar, gerçek dünya örnekleri nelerdir?
- Trafik analizi gui ve cli dan nasıl yapılır? Bir problemin güvenlik duvarından kaynaklı olup olmadığını nasıl tespit edersiniz?
- Client IPSec VPN, SSL-VPN, Site-to-Site Ipsec VPN yapılandırmaları.
- Raporlama nasıldır? Örnek Siem entegrasyonu nasıl yapılır?
- Üçüncü parti güvenlik analiz programı ile kural kapsamları nasıl analiz edilir, kural optimizasyonu nasıl yapılır?
- Firewall backup, restore adımları nelerdir. Farklı firewall’lardan Checkpoint’e kural taşımanın yolları nelerdir?
Kurs 10 gün sürer. 3.günden sonra tamamıyla uygulamalı eğitim verilir.